Motor

Voor het behalen van je motorrijbewijs moet je drie examens afleggen: het theorie-examen en de praktijkexamens Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). Wij hebben 4 lesmotoren, namelijk drie Honda’s CB 650 F (categorie A en categorie A2) en een Yamaha YZF 125 ( Categorie A1). Onze opstapplaats is bij de rijschool, Bovenburen 106 in Winschoten. Daar leren alle cursisten de beginselen van het motorrijden. In de rijschool kun je je omkleden en wij stellen motorkleding en een helm ter beschikking tijdens de lessen.

Theorie

Om je goed voor te bereiden op het theorie-examen, werken wij met het nieuwste systeem en volgens de richtlijnen van het CBR. In een aantal lessen leer je de regels in het verkeer en we bereiden je op een goede manier voor op het theorie-examen. Tijdens iedere les wordt weer een ander onderwerp behandeld. Belangrijk is wel dat je alle onderwerpen hebt gevolgd. Wanneer je het theoriecertificaat hebt gehaald, blijft deze anderhalf jaar geldig. Dit certificaat is alleen van toepassing op het rijbewijs A. Tijdens de theorielessen kun je het nieuwste theorieboek, internetkaart of cd-rom aanschaffen. Dit is ook te betellen via onze webshop.

Cursustijden en plaats

In overleg
Bovenburen 106 Winschoten

Praktijk

Voor de motoropleiding (categorie A) zijn er drie verschillende motorrijbewijs categorieën:

Proefles € 30,00

Categorie A1

Voertuig: motorrijwiel, max. 11 kW, max. 125cc, max. 0.1 kW per kilo ledig gewicht
Leeftijd: vanaf 18 jaar 
Examen: theorie- en praktijkexamens

Categorie A2

Voertuig: motorrijwiel, max. 35 kW, max. 0.2 kW per kilo ledig gewicht 
Leeftijd: vanaf 20 jaar.  
Examen: theorie- en praktijkexamens

Categorie A (onbeperkt)

Voertuig: motorrijwiel onbeperkt vermogen
Leeftijd: Wanneer je twee jaar een rijbewijs van de categorie A2 hebt, kun je vanaf de leeftijd van 22 jaar het rijbewijs van de categorie A halen.
Je kunt vanaf 24 jaar gelijk de motoropleiding voor de categorie A volgen.
Examen: theorie- en praktijkexamens
Heb je het rijbewijs categorie A2 al in je bezit, dan hoef je alleen het praktijkexamen te doen.

Code 80

Je kunt vanaf 21 jaar het zware motorrijbewijs halen (categorie A). Je krijgt voor een periode van twee jaar een Code 80 op je rijbewijs. Dit betekent dat je in deze twee jaar alleen op een lichtere motorfiets mag rijden tot 35 KW (zoals bij een A2 rijbewijs). Na deze twee jaar kun je de Code 80 van je rijbewijs laten halen. Je hoeft niet opnieuw examen te doen. Je vraagt alleen een nieuw rijbewijs aan.Word je binnen deze twee jaar 24 jaar dan vervalt de Code 80 automatisch en hoef je geen nieuwe rijbewijs aan te vragen.
Wil je op je 20ste gewoon je A2 rijbewijs halen? Dat kan nog steeds. Wanneer je, na twee jaar met het rijbewijs A2 te hebben gereden, het rijbewijs A wilt halen, moet je een praktijkexamen doen.Heb je nog vragen of wil je meer informatie, bel gerust.

De rijschool machtigen

Wil je rijexamen doen? Dan moet je onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en wijl een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Zonder een machtiging kunnen wij geen examen voor je reserveren. Je machtigt ons via Mijn CBR. Ons CBR-rijschoolnummer dat je moet invullen is: 0360W1.

Gezondheidsverklaring

Voordat wij jouw praktijkexamen kunnen aanvragen moet je eerst een gezondheidsverklaring invullen. Dit is een lijst met vragen over je gezondheid waarmee CBR beoordeelt of je geschikt bent om te rijden.

Ga je beginnen met autorijles? Vul deze verklaring dan zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt!. De verklaring vul je in op http://mijn.cbr.nl waar je moet inloggen met je DigiD. De kosten hiervoor zijn € 44,50

 

Pakket 1
– 10 uren
– examen AVB
– examen AVD
€ 1080,-

Pakket 2
– 15 uren
– examen AVB
– examen AVD
€ 1379,-

Pakket 3
– 20 uren
– examen AVB
– examen AVD
€ 1629,-

Examen Bijzondere Verrichtingen
€ 180,-

Examenaanvraag
exclusief eigen verklaring
€ 290,-

Herexamen
€ 290,-

Motorrijles
per uur € 65,- ( 60 min )

Spoedcursus
In overleg

Theorie cd-rom
€ 25,95

Theorieboek
€ 25,95