Motor

Theorie

Om het rijbewijs voor de motor (A) te halen zal men 3 keer examen moeten doen namelijk:  theorie-examen, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Om goed voorbereid te  zijn op het theorie-examen wordt er bij ons met het nieuwste systeem en volgens  de richtlijnen van het CBR in groepsverband (max. 20 personen) theorieles gegeven  in Winschoten.

In een  aantal lessen wordt de cursist geleerd wat de regels zijn in het verkeer en  bereidt men zich op een goede manier voor op het theorie-examen. Tijdens iedere  les wordt weer een ander onderwerp behandeld. Het maakt dus niet uit wanneer  de cursist begint met deze lessen. Belangrijk is wel dat alle onderwerpen aan  bod zijn geweest.

Wanneer het theoriecertificaat is gehaald, blijft deze anderhalf  jaar  geldig en is alleen van toepassing op rijbewijs A. Tijdens de theorielessen is er de mogelijkheid om het nieuwste theorieboek of cd-rom  aan te schaffen.

Cursustijden:

    • Dinsdag 20.00 – 21.00 uur
    • Bovenburen 106, Winschoten

 

Praktijk

Sinds 19 januari 2013 zijn er drie motorrijbewijs categorieen  Voor de motoropleiding (categorie A) betekent dit het volgende:

Categorie A1 Voertuig: motorrijwiel, max. 11 kW, max. 125cc, max. 0.1 kW per kilo ledig gewicht. Leeftijd: vanaf 18 jaar  Examen: theorie- en praktijkexamen.

Categorie A2 Voertuig: motorrijwiel, max. 35 kW, max. 0.2 kW / kg ledig gewicht  Leeftijd: vanaf 20 jaar.   Examen: theorie en  praktijkexamen

Categorie A (onbeperkt) Voertuig: motorrijwiel onbeperkt vermogen Leeftijd:  Als u 2 jaar een rijbewijs van de categorie A2 heeft, kunt u het rijbewijs van de categorie A halen vanaf de leeftijd van 22 jaar. U kunt voor de categorie A ook rechtstreeks examen doen vanaf de leeftijd van 24 jaar. Examen: Zonder in bezit te zijn van rijbewijs A2 moet u het theorie- en praktijkexamen doen. Als u wel in bezit bent van categorie A2 doet u alleen het praktijkexamen.

Voor het behalen van u motorrijbewijs moet u 3 examens afleggen: Theorie examen, Voertuigbeheersing en Verkeersdeelneming.

Wij hebben 4 les motoren, namelijk drie Honda’s CB 650 F (categorie A en  categorie A2) en een Yamaha yzf 125 ( Categorie A1)

Code 80

Vanaf oktober 2017 mag je met je 21e jaar het zware motorrijbewijs halen !!!
Je krijgt hierbij voor 2 jaar een ( Code 80 ) op je rijbewijs. Dit betekend dat je in deze 2 jaar, alleen op een lichtere motorfiets mag rijden tot 35 KW ( zoals het A2 rijbewijs ).
Na deze 2 jaar kun je zonder opnieuw examen te doen, de ( Code 80 ) van je rijbewijs laten halen.
Je hoef alleen opnieuw de rijbewijs aanvragen.
Als je binnen deze 2 jaar 24 jaar wordt? Dan vervalt de Code 80 automatisch en je hoef geen nieuwe rijbewijs aan te vragen!!!

Op je 20e gewoon je A2 rijbewijshalen? Ja dat kan nog steeds. Hier is tot nu aan toe nog niks verandert!!!
Hierbij zal je dan na 2 jaar A2 gereden te hebben, nog wel een praktijk examen voor de zware categorie moeten doen, om je A rijbewijs te halen.
Voor vragen of meer informatie, mag je ons altijd graag bellen.

Onze opstapplaats is: Bovenburen 106 in Winschoten waar de cursisten de beginselen van het motorrijden leren.
Bij onze rijschool bieden wij de cursisten de gelegenheid om zich om te kleden en stellen wij motorkleding en een helm tot beschikking tijdens de lessen.

Nu gratis proefles!

Pakket 1 10 lessen + examen AVB + examen AVD € 830,00
Pakket 2 15 lessen + examen AVB + examen AVD € 1040,00
Pakket 3 20 lessen + examen AVB + examen AVD € 1235,00
Examen Bijzondere Verrichtingen € 135,00
Examenaanvraag
excl. eigen verklaring
€ 255,00
Herexamen € 255,00
Motorrijles per uur €47,00
Spoedcursus In overleg
Theorie CD-Rom € 25,95
Theorieboek € 25,95
Theoriecursus per avond € 5,00 Theoriecursisten die geen rijles nemen € 10,00

Contactgegevens

Volg ons!

Bel of mail me terug

Vul hieronder uw telefoonnummer en/of u email in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Back to Top