E achter B

Voor de opleiding E achter B maken wij gebruik van een VW Transporter + tandem-as aanhanger.

Als een bestuurder van een personenauto of bestelauto ook een aanhangwagen wil voortbewegen en het totale gewicht van de auto + aanhanger boven 3500 kg komt, is een BE rijbewijs noodzakelijk. Voor deze opleiding heb je geen theoriecertificaat nodig, je moet wel in het bezit zijn van een geldige rijbewijs B.

Tijdens deze lessen worden onder meer een aantal proeven gedaan zoals: recht achteruit rijden, bocht achteruit rijden en het parkeren voor een laadperron.

Wij geven deze opleiding in de vorm van een dagcursus. Lessen per uur is ook mogelijk, waarbij een lesuur ook echt 60 minuten duurt. De opstapplaats is aan de Bovenburen 106 in Winschoten.

De rijschool machtigen

Wil je rijexamen doen? Dan moet je onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en wijl een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Zonder een machtiging kunnen wij geen examen voor je reserveren. Je machtigt ons via Mijn CBR. Ons CBR-rijschoolnummer dat je moet invullen is: 0360W1.

Gezondheidsverklaring

Voordat wij jouw praktijkexamen kunnen aanvragen moet je eerst een gezondheidsverklaring invullen. Dit is een lijst met vragen over je gezondheid waarmee CBR beoordeelt of je geschikt bent om te rijden.

Ga je beginnen met autorijles? Vul deze verklaring dan zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt!. De verklaring vul je in op http://mijn.cbr.nl waar je moet inloggen met je DigiD. De kosten hiervoor zijn € 44,50

Dagcursus

€ 599,-

Inclusief examen


Examenaanvraag

€ 260,-

Herexamen

€ 260,-

Lesuur

per uur (60 minuten)
€ 65,-