Auto

Theorie

Om het rijbewijs voor de auto (B) te kunnen halen moet je twee examens afleggen. Eerst een theorie-examen, zonder dit behaalde examen kun je geen praktijkexamen doen. Om je goed voor te bereiden op het theorie-examen, werken wij met het nieuwste systeem en volgens de richtlijnen van het CBR. Belangrijk is wel dat je alle onderwerpen hebt gevolgd. Wanneer je het theoriecertificaat hebt gehaald, blijft deze anderhalf jaar geldig. Dit certificaat is alleen van toepassing op het rijbewijs B. Bij de rijschool kun je het nieuwste theorieboek, internetkaart of cd-rom aanschaffen. Dit is ook te bestellen via onze webshop.

 

Praktijk

Na het theoretische gedeelte van het examen, zul je een aantal praktijklessen krijgen. Afhankelijk van de misschien al aanwezige ervaring of hoe snel je je het rijden eigen maakt, worden er gemiddeld zo’n 25 lessen gevolgd door een cursist. Met een vaste instructeur wordt er lesgegeven in een VW Golf. Wij rijden met nieuwe voertuigen. De lessen duren in principe een uur, maar wanneer je dit wilt kunnen er ook enkele uren aaneengesloten worden gegeven. Tijdens de rijlessen wordt aandacht geschonken aan autobeheersing, het toepassen van de geleerde verkeersregels en het afnemen van een aantal vaardigheden zoals deze ook tijdens een examen kunnen voorkomen.  Bijvoorbeeld een omkeeropdracht, parkeeropdracht en een stopopdracht, deze meerdere malen geoefend tijdens de lessen. Ook kan je tijdens het praktijkexamen opdrachten krijgen zoals: clusteropdrachten, op coördinatiepunten rijden en navigatie rijden. Deze opdrachten worden in de les regelmatig geoefend en herhaald. Elke cursist wordt gehaald en gebracht, waardoor een lesuur bij ons ook echt 60 minuten duurt.

De rijschool machtigen

Wil je rijexamen doen? Dan moet je onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en wijl een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Zonder een machtiging kunnen wij geen examen voor je reserveren. Je machtigt ons via Mijn CBR. Ons CBR-rijschoolnummer dat je moet invullen is: 0360W1.

Gezondheidsverklaring

Voordat wij jouw praktijkexamen kunnen aanvragen moet je eerst een gezondheidsverklaring invullen. Dit is een lijst met vragen over je gezondheid waarmee CBR beoordeelt of je geschikt bent om te rijden.

Ga je beginnen met autorijles? Vul deze verklaring dan zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt!. De verklaring vul je in op http://mijn.cbr.nl waar je moet inloggen met je DigiD. De kosten hiervoor zijn € 44,50

 

Proefles € 30,00

Type Leerling

Wonderking 10 tot 20 lessen

Vlotte leerling 20 tot 30 lessen

Gemiddelde leerling 30 tot 40 lessen

Onervaren leerling 40 tot 50 lessen

Autorijlespakket 1

25 uren + TTT + examen
€ 1990,-

Autorijlespakket 2

30 uren + TTT + examen
€ 2290,-

Autorijlespakket 3

35 uren + TTT + examen
€ 2590,-

Autorijles
Losse rijles per uur ( 60 min )
per uur € 63,-

Examenaanvraag
exclusief eigen verklaring
€ 275,-

Herexamen
€ 275,-

Spoedcursus
In overleg

Theorie cd-rom
€ 25,95

Theorieboek
€ 25,95

Theorie Online-kaart
€ 25,95

Tussentijdse Toets
€ 240,-