Bromfiets

Wil je met een brom-, snorfiets of brommobiel aan het verkeer deelnemen, dan moet je in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs (AM).

Theorie

Vanaf 15 jaar en zes maanden kun je theorie-examen doen voor dit rijbewijs. Via onze webshop heb je de mogelijkheid een boek of USB te bestellen, of bij de rijschool te kopen.

Praktijk

Voor een rijbewijs AM is een theorie-examen én een praktijkexamen verplicht. De leeftijd voor het praktijk examen is 16 jaar.
Met een geldig Nederlands autorijbewijs B of motorrijbewijs A heb je vrijstelling voor het rijbewijs AM.

De rijschool machtigen

Wil je rijexamen doen? Dan moet je onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en wijl een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Zonder een machtiging kunnen wij geen examen voor je reserveren. Je machtigt ons via Mijn CBR. Ons CBR-rijschoolnummer dat je moet invullen is: 0360W1.

Gezondheidsverklaring

Voordat wij jouw praktijkexamen kunnen aanvragen moet je eerst een gezondheidsverklaring invullen. Dit is een lijst met vragen over je gezondheid waarmee CBR beoordeelt of je geschikt bent om te rijden.

Ga je beginnen met autorijles? Vul deze verklaring dan zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt!. De verklaring vul je in op http://mijn.cbr.nl waar je moet inloggen met je DigiD. De kosten hiervoor zijn € 39,30.

Boek of USB

€ 25,95

Losse praktijkles

60 minuten
€ 50,-

Praktijkpakket

vier lesuren + examen
€ 435,-