motor

Voor motorrijles in Veendam ben je bij Verkeersschool Schuringa aan het juiste adres. Al jaren horen wij tot de top van het noorden wat betreft slagingspercentage. Om het rijbewijs voor de motor (A) te halen zal men 3 keer examen moeten doen namelijk:  theorie-examen, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Om goed voorbereid te  zijn op het theorie-examen wordt er bij ons met het nieuwste systeem en volgens  de richtlijnen van het CBR in groepsverband (max. 20 personen) theorieles gegeven  in Winschoten.

Verkeersschool Schuringa zorgt ervoor dat je op deze drie onderdelen snel vertrouwd raakt met de vereisten, zodat je straks veilig en verantwoord aan het verkeer deelneemt.

 

Motorrijschool Veendam

Verkeersschool Schuringa is in 1955 als eenmanszaak begonnen onder de naam “Rijschool  Schuringa”. Een aantal jaren later is deze zaak   voortgezet door één van de zoons: L. Schuringa. Sinds 2008 is Verkeersschool Schuringa overgenomen door D. Mejeur die al 17 jaar bij de rijschool werkzaam is.

In  de loop van de jaren is de onderneming gestaag gegroeid, wat resulteerde in  de onderneming van dit moment: een volwaardige verkeersschool met een compleet  aanbod aan opleidingen voor het vervoer van personen en goederen over de weg,  met vestigingen in Veendam en Winschoten. De regio Oost-Groningen is nog  steeds een groeimarkt waarin Verkeersschool Schuringa zijn marktaandeel kan  blijven vergroten.

De onderneming rijdt dagelijks met 3 leswagens in de categorie B, 1 automaat  categorie B, 1 “E achter B”-combinaties, 4 motoren en een vrachtauto   met aanhanger in de categorie C en CE. Tevens worden er theorielessen  verzorgd voor de bromfiets, auto, motor en vrachtauto/bus. Ook de opleiding  voor het complete chauffeursdiploma wordt verzorgd. Dit alles in een moderne  ambiance die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van dit moment.

 

Motorrijles Veendam

Met ons team van gepassioneerde motorrij-instructeurs helpen wij jou graag in het zadel om je motorrijbewijs te halen! Schuringa biedt een gestructureerde aanpak van theorie en praktijk, waardoor je binnen afzienbare tijd zelf op deze mooie tweewielers rond rijd!

Naast onze motorrijlessen bieden wij ook een opleiding voor het halen van je Brommerrrijbewijs.

 

Motorrijbewijzenkosten-motorrijles

Sinds 19 januari 2013 zijn er drie motorrijbewijs categorieën  Voor de motoropleiding (categorie A) betekent dit het volgende:

Categorie A1 Voertuig: motorrijwiel, max. 11 kW, max. 125cc, max. 0.1 kW per kilo ledig gewicht. Leeftijd: vanaf 18 jaar  Examen: theorie- en praktijkexamen.

Categorie A2 Voertuig: motorrijwiel, max. 35 kW, max. 0.2 kW / kg ledig gewicht  Leeftijd: vanaf 20 jaar.   Examen: theorie en  praktijkexamen

Categorie A (onbeperkt) Voertuig: motorrijwiel onbeperkt vermogen Leeftijd:  Als u 2 jaar een rijbewijs van de categorie A2 heeft, kunt u het rijbewijs van de categorie A halen vanaf de leeftijd van 22 jaar. U kunt voor de categorie A ook rechtstreeks examen doen vanaf de leeftijd van 24 jaar. Examen: Zonder in bezit te zijn van rijbewijs A2 moet u het theorie- en praktijkexamen doen. Als u wel in bezit bent van categorie A2 doet u alleen het praktijkexamen.

 

Contactgegevens

Volg ons!

Bel of mail me terug

Vul hieronder uw telefoonnummer en/of u email in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Back to Top