motor

Snel je motorrijbewijs halen in Winschoten? Dan is Verkeersschool Schuringa perfect voor jou! Schuringa kenmerkt zich door onder andere het hoge slagingspercentage, persoonlijke begeleiding en fijne manier van lesgeven.

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare rijschool in Winschoten? Neem dan een kijkje bij Verkeersschool Schuringa! Je kan bij ons voor je autorijbewijs, motorrijbewijs, E achter B, vrachtauto en brommerrijbewijs. Verkeersschool Schuringa vindt zijn klantenkring voornamelijk in de regio Oost-Groningen, maar is ook daarbuiten actief. In de bijna 50 jaar van haar bestaan is Verkeersschool Schuringa een begrip geworden in Veendam, Winschoten en omstreken. Wij staan voor kwaliteit en persoonlijke service. Wil jij direct beginnen met je motorrijles? Meld je dan nu aan via ons aanmeldformulier.

 

Waarom rijlessen bij Schuringa – De rijschool van Winschoten

 •           Alle soorten rijopleidingen
 •           Nieuw wagenpark
 •           1 op 1 rijles
 •           Rijles van zelfde rijinstructeur
 •           Goede prijs kwaliteit verhouding
 •           Professionele en vakbekwame rijinstructeurs
 •           Geen wachttijden
 •           Spoedcursussen van alle categorieën

 

Motorrijbewijs halen Winschoten

Theorie

Om het rijbewijs voor de motor (A) te halen zal men 3 keer examen moeten doen namelijk:  theorie-examen, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Om goed voorbereid te  zijn op het theorie-examen wordt er bij ons met het nieuwste systeem en volgens  de richtlijnen van het CBR in groepsverband (max. 20 personen) theorieles gegeven  in Winschoten.

In een  aantal lessen wordt de cursist geleerd wat de regels zijn in het verkeer en  bereidt men zich op een goede manier voor op het theorie-examen. Tijdens iedere  les wordt weer een ander onderwerp behandeld. Het maakt dus niet uit wanneer  de cursist begint met deze lessen. Belangrijk is wel dat alle onderwerpen aan  bod zijn geweest.

Wanneer het theoriecertificaat is gehaald, blijft deze anderhalf  jaar  geldig en is alleen van toepassing op rijbewijs A. Tijdens de theorielessen is er de mogelijkheid om het nieuwste theorieboek of cd-rom  aan te schaffen.

Cursustijden:
  • Dinsdag 20.00 – 21.30 uur
  • Bovenburen 106, Winschoten

Praktijk

Sinds 19 januari 2013 zijn er drie motorrijbewijs categorieen  Voor de motoropleiding (categorie A) betekent dit het volgende:

Categorie A1 Voertuig: motorrijwiel, max. 11 kW, max. 125cc, max. 0.1 kW per kilo ledig gewicht. Leeftijd: vanaf 18 jaar  Examen: theorie- en praktijkexamen.

Categorie A2 Voertuig: motorrijwiel, max. 35 kW, max. 0.2 kW / kg ledig gewicht  Leeftijd: vanaf 20 jaar.   Examen: theorie en  praktijkexamen

Catogerie A (onbeperkt) Voertuig: motorrijwiel onbeperkt vermogen Leeftijd:  Als u 2 jaar een rijbewijs van de categorie A2 heeft, kunt u het rijbewijs van de categorie A halen vanaf de leeftijd van 22 jaar. U kunt voor de categorie A ook rechtstreeks examen doen vanaf de leeftijd van 24 jaar. Examen: Zonder in bezit te zijn van rijbewijs A2 moet u het theorie- en praktijkexamen doen. Als u wel in bezit bent van categorie A2 doet u alleen het praktijkexamen.

Voor het behalen van u motorrijbewijs moet u 3 examens afleggen: Theorie examen, Voertuigbeheersing en Verkeersdeelneming.

Wij hebben 4 les motoren, namelijk twee Honda’s CBF 600 (categorie A en  categorie A2), Suzuki gladius 600 (Categorie A) en een Yamaha yzf 125 ( Categorie A1)

Onze opstapplaats is: Bovenburen 106 in Winschoten waar de cursisten de beginselen van het motorrijden leren.
Bij onze rijschool bieden wij de cursisten de gelegenheid om zich om te kleden en stellen wij motorkleding en een helm tot beschikking tijdens de lessen.

 

Over Verkeersschool Schuringa

Verkeersschool Schuringa is in 1955 als eenmanszaak begonnen onder de naam “Rijschool  Schuringa”. Een aantal jaren later is deze zaak   voortgezet door één van de zoons: L. Schuringa. Sinds 2008 is Verkeersschool Schuringa overgenomen door D. Mejeur die al 17 jaar bij de rijschool werkzaam is.

In  de loop van de jaren is de onderneming gestaag gegroeid, wat resulteerde in  de onderneming van dit moment: een volwaardige verkeersschool met een compleet  aanbod aan opleidingen voor het vervoer van personen en goederen over de weg,  met vestigingen in Veendam en Winschoten. De regio Oost-Groningen is nog  steeds een groeimarkt waarin Verkeersschool Schuringa zijn marktaandeel kan  blijven vergroten.

 

 

Contactgegevens

Volg ons!

Bel of mail me terug

Vul hieronder uw telefoonnummer en/of u email in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Back to Top